Jadłospis

Obowiązuje 13.01.2025 do 17.01.2025

Przedszkole zastrzega sobie zmiany w jadłospisie ze względu na niską frekwencję dzieci.

Do przygotowania posiłków używamy wyłącznie naturalnych składników w większości ekologicznych, nie używamy barwników, aromatów ani konserwantów. Nasze posiłki przyprawiamy wyłącznie naturalnymi przyprawami i ziołami, które wzbogacają smak i zapach potraw, zaostrzają apetyt a także ułatwiają trawienie. Dokładamy wszelkich starań, by nasze jedzonko było apetyczne, zdrowe, kolorowe i przede wszystkim smaczne.


PONIEDZIAŁEK

    • Płatki kukurydziane z mlekiem(250 ml., alergeny: 7);
    • Chałeczka drożdżowa z masłem i miodem(80g., alergeny: 1,3,7);
    • Herbata z cytryną(250 ml.).
        • Zupa: ziemniaczana z mięsem i śmietaną(250 ml., alergeny: 7,9);
        • Naleśniki z serem białym i smażonym jabłkiem(110- 120g., alergeny: 1,3,7);
        • Sok przecierowy- gruszka- aronia(250 ml.).
        • Kiełbasa z grilla (60g., alergeny: 6,10);
        • Ketchup(8g., alergeny: 9);
        • Chleb pszenny(25g., alergeny: 1);
        • Herbata z cytryną(250 ml.).

        WTOREK

        • Ser żółty(20g., alergeny: 7) na bułce kajzerce (40g., alergeny: 1,3) z pomidorkiem i szczypiorkiem(30g.);
        • Masło(10g., alergeny: 7);
        • Kawa z mlekiem(250 ml., alergeny: 1,7).
              • Zupa: krupnik z kaszą jęczmienną(250 ml, alergeny: 1,9);
              • Spaghetti bolognese z mięsem i warzywami(150- 200g., alergeny: 1,3,9);
              • Owoc- mandarynka(1 szt.);
              • Kompot- mrożone owoce: śliwki, porzeczki, truskawka (250 ml.).


            • Kiełbasa krakowska (20g., alergeny: 6,10) na chlebie razowym (25g., alergeny: 1) z jajkiem, papryką i ogórkiem kiszonym(40g., alergeny: 3);
            • Masło(10g., alergeny: 7);
            • Herbata z cytryną(250 ml.).

                ŚRODA

                • Pasta rybna z tuńczyka (25- 30g., alergeny: 4) z ogórkiem i cebulką(20g.);
                • Szynka drobiowa(20g., alergeny: 6,10) z rzodkiewką(15g.);
                • Chleb mieszany(15- 20g., alergeny: 1);
                • Masło(10g., alergeny: 7);
                • Herbata miętowa(250 ml.).

                      • Zupa: rosół z makaronem(250 ml., alergeny: 1,3,9);
                      • Kotleciki schabowy, duszony(100g.,alergeny: 1,3);
                      • Ziemniaki(150- 200g.);
                      • Surówka z pora, marchewki i jabłka (50- 60g.);
                      • Sok przecierowy- jabłko- gruszka(250 ml.).
                        • Mus twarogowy (20g., alergeny: 7) na bajglu (20g., alergeny: 1,3) posypany tartą, gorzką czekoladą(0,5g.);
                        • Kakao(250 ml., alergeny: 7).

                            CZWARTEK 

                            • Zupa mleczna: owsianka z bakaliami (250 ml., alergeny: 1,7);
                            • Rogalik z masłem i różyczką dżemu truskawkowego 100%(50- 60g., alergeny: 1,3,7);
                            • Herbata z cytryną(250 ml.).

                                  • Zupa: wiejska z kapustą kiszoną i ziemniakami(250 ml., alergeny: 9);
                                  • Kurczak w sosie słodko- kwaśnym(120g.,alergeny: 1,9);
                                  • Ryż(50g.);
                                  • Porcja banana(1/2 szt.);
                                  • Kompot- mrożone owoce: jabłko, porzeczki, śliwki, gruszka (250 ml.).
                                    • „Jeżyki” na bułce grahamce(40g., alergeny: 1) z kiełbasą szynkową (20g., alergeny: 6,10), papryką, ogórkiem zielonym i kiełkami rzodkiewki(20g.);
                                    • Masło(10g., alergeny: 7);
                                    • Herbata z cytryną(250 ml.).

                                        PIĄTEK

                                        • Kiełbasa żywiecka(20g.) na chlebie pszennym (25g.) z sałatą, pomidorem, ogórkiem kiszony, papryką, rzodkiewką, szczypiorkiem, ser żółty, kabanosy(alergeny: 1,3,6,7,10);
                                        • Masło(10g., alergeny: 7);
                                        • Herbata z cytryną(250 ml.).
                                            • Zupa: krem z brokuła z grzankami(250 ml., alergeny: 1,3,7,9);
                                            • Ryba sola smażona, po grecku(100- 150g., alergeny: 1,3,4);
                                            • Ziemniaki(150- 200g.);
                                            • Kompot- mrożone owoce: truskawki, śliwki, porzeczki, gruszka(250 ml.).
                                                • Bułeczki drożdżowe z jabłuszkiem i kruszonką (2 szt., alergeny: 1,3,7);
                                                • Kakao(250 ml., alergeny: 7).
                                                  Image
                                                  Przedszkole Publiczne nr 4 im. Jana Brzechwy
                                                  26-110 Skarżysko-Kamienna, ul. Sikorskiego 17
                                                  tel.  (41) 39-00-780 wicedyrektor,
                                                  (41) 39-00-782 przedszkole - hol
                                                   
                                                  Przedszkole Publiczne nr 4 im. Jana Brzechwy
                                                  26-110 Skarżysko-Kamienna, ul. Sikorskiego 17
                                                  tel.  (41) 39-00-780 wicedyrektor,
                                                  (41) 39-00-782 przedszkole - hol
                                                   

                                                  Godziny otwarcia:

                                                  •  poniedziałek- piątek od 6.30-16.30
                                                  ©2021. Przedszkole Publiczne nr 4. Wszelkie prawa zastrzeżone