Jadłospis

Obowiązuje 17.11.2025 do 21.11.2025

Przedszkole zastrzega sobie zmiany w jadłospisie ze względu na niską frekwencję dzieci.

Do przygotowania posiłków używamy wyłącznie naturalnych składników w większości ekologicznych, nie używamy barwników, aromatów ani konserwantów. Nasze posiłki przyprawiamy wyłącznie naturalnymi przyprawami i ziołami, które wzbogacają smak i zapach potraw, zaostrzają apetyt a także ułatwiają trawienie. Dokładamy wszelkich starań, by nasze jedzonko było apetyczne, zdrowe, kolorowe i przede wszystkim smaczne.


PONIEDZIAŁEK

    • Płatki kukurydziane z mlekiem (250ml.,alergeny: 7);
    • Bułka wrocławska z masłem i miodem(80g.,alergeny: 1,3,7);
    • Herbata z cytryną(250ml.).
        • Zupa: ziemniaczana z mięsem i śmietaną(250ml.,alergeny: 7,9);
        • Makaron świderki z serem białym i musem truskawkowym (120-170g.,alergeny: 1,3,7);
        • Jabłuszko do chrupania(1/2 szt.);
        • Kisielek wieloowocowy do picia (250ml.).
        • Kiełbasa z grilla (60g.,alergeny: 6,10);
        • Ketchup(8g.,alergeny: 9);
        • Chleb pszenny (25g.,alergeny: 1);
        • Herbata z cytryną(250ml.).

        WTOREK

        • Ser żółty(20g.,alergeny: 7) na bułce kajzerce (40g.,alergeny: 1,3) z pomidorem i szczypiorkiem(20g.);
        • Masło(10g.,alergeny: 7);
        • Kawa z mlekiem (250ml.,alergeny: 1,7).
            • Zupa: zacierka na rosole (250ml.,alergeny; 1,3,9);
            • Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym(150g.,alergeny: 1,3,7);
            • Ziemniaki(150-200g.);
            • Sałatka z ogórka kiszonego i cebulki(50-60g.);
            • Owoc- gruszka(1/2 szt.);
            • Kompot-mrożone owoce: truskawka,jabłka,porzeczki(250ml.).
            • Jajko na twardo z rzodkiewką (15g.,alergeny: 3);
            • Szynka drobiowa (20g.,alergeny: 6,10) z papryką(10g.);
            • Chleb razowy 7-ziaren (25g.,alergeny: 1);
            • Masło(10g.,alergeny; 7);
            • Herbata z cytryną(250ml.).

                ŚRODA

                • Pasta rybna z tuńczyka (25-30g.,alergeny: 4) z ogórkiem i cebulką(20g.);
                • Kiełbasa krakowska(20g.,alergeny; 6,10) z papryką(15g.);
                • Chleb mieszany (25g.,alergeny: 1);
                • Masło(10g.,alergeny: 7);
                • Herbata miętowa(250ml.).

                      • Zupa: prowansalska z kaszą jaglaną (250ml.,alergeny: 9);
                      • Kotlecik schabowy, duszony(100g.,alergeny: 1,3);
                      • Ziemniaki(150-200g.);
                      • Marchewka na ciepło (50-60g.,alergeny: 1,7);
                      • Sok przecierowy- jabłko-gruszka(250ml.).
                        • Babka cytrynowa, posypana cukrem pudrem (80g.,alergeny; 1,3,7);
                        • Kakao(250ml.,alergeny: 7).

                            CZWARTEK 

                            • Zupa mleczna: owsianka z bakaliami (250ml.,alergeny: 1,7);
                            • Rogal maślany z dżemem truskawkowym 100% (80g.,alergeny: 1,3,7);
                            • Herbata z cytryną(250 ml.).

                                  • Zupa: wiejska z kiszoną kapustą i ziemniakami(250 ml., alergeny: 9);
                                  • Kurczak w sosie słodko-kwaśnym(120g.,alergeny: 1,9);
                                  • Ryż(50g.);
                                  • Sok przecierowy- jabłko-marchewka(250 ml.).
                                    • Zapiekanki na bułce hot-dog(40g.,alergeny: 1,3) z szynką(20g.,alergeny: 6,10) i serem żółtym (10g.,alergeny: 7);
                                    • Sos pomidorowy (8g.,alergeny: 9);
                                    • Masło(10g.,alergeny: 7);
                                    • Herbata z cytryną(250 ml.).

                                        PIĄTEK

                                        • Kiełbasa żywiecka (20g.,alergeny: 6,10) na chlebie pszennym (25g.,alergeny: 1) z sałatą, pomidorem koktajlowym, papryką, rzodkiewką, ogórkiem zielonym, jajko na twardo, kabanosy (60g.,alergeny: 3,6,7,10);
                                        • Masło(10g.,alergeny: 7);
                                        • Herbata z cytryną(250ml.).
                                            • Zupa: krem z brokuła z grzankami (250 ml, alergeny: 1,3,7,9);
                                            • Ryba sola smażona, po grecku (100-150g.,alergeny: 1,3,4,9);
                                            • Ziemniaki(150- 200g.);
                                            • Owoc-mandarynka(1 szt.);
                                            • Kompot-mrożone owoce: porzeczki,truskawka,jabłka(250 ml.).
                                                • „Łódeczki bananowe” z serem białym i wiórkami kokosowymi (120g.,alergeny: 7);
                                                • Wafelek ryżowy(1 szt.);
                                                • Herbata z cytryną(250 ml.).
                                                  Image
                                                  Przedszkole Publiczne nr 4 im. Jana Brzechwy
                                                  26-110 Skarżysko-Kamienna, ul. Sikorskiego 17
                                                  tel.  (41) 39-00-780 wicedyrektor,
                                                  (41) 39-00-782 przedszkole - hol
                                                   
                                                  Przedszkole Publiczne nr 4 im. Jana Brzechwy
                                                  26-110 Skarżysko-Kamienna, ul. Sikorskiego 17
                                                  tel.  (41) 39-00-780 wicedyrektor,
                                                  (41) 39-00-782 przedszkole - hol
                                                   

                                                  Godziny otwarcia:

                                                  •  poniedziałek- piątek od 6.30-16.30
                                                  ©2021. Przedszkole Publiczne nr 4. Wszelkie prawa zastrzeżone