Jadłospis

Obowiązuje 14.04.2025 do 18.04.2025

Przedszkole zastrzega sobie zmiany w jadłospisie ze względu na niską frekwencję dzieci.

Do przygotowania posiłków używamy wyłącznie naturalnych składników w większości ekologicznych, nie używamy barwników, aromatów ani konserwantów. Nasze posiłki przyprawiamy wyłącznie naturalnymi przyprawami i ziołami, które wzbogacają smak i zapach potraw, zaostrzają apetyt a także ułatwiają trawienie. Dokładamy wszelkich starań, by nasze jedzonko było apetyczne, zdrowe, kolorowe i przede wszystkim smaczne.


PONIEDZIAŁEK

    • Płatki kukurydziane z mlekiem (250 ml., alergeny: 7);
    • Chałeczka drożdżowa z dżemem truskawkowym 100%(80g., alergeny: 1,3,7);
    • Herbata z cytryną(250 ml.).
        • Zupa: krem z białych warzyw z grzankami(250 ml., alergeny: 1,3,7,9);
        • Kotlecik jajeczny ze szpinakiem(100g., alergeny: 1,3,7);
        • Ziemniaki(150-200g.);
        • Sałatka z ogórka kiszonego i cebulki(50-60g.);
        • Sok przecierowy-jabłko-aronia(250 ml.).
        • Kiełbasa szynkowa (20g., alergeny: 6,10) na bułce grahamce(40g.,alergeny: 1) z papryką, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem(30g.);
        • Masło(10g., alergeny: 7);
        • Herbata z cytryną(250 ml.).

        WTOREK

        • Tuńczyk w oleju (25-30g.,alergeny: 4) z ogórkiem i cebulką(20g.);
        • Kiełbasa krakowska(20g.,alergeny: 6,10) z pomidorem(15g.);
        • Chleb mieszany (15-20g.,alergeny: 1);
        • Masło(10g.,alergeny: 7);
        • Herbata miętowa(250 ml.).
            • Zupa: prowansalska z kaszą jaglaną (250 ml, alergeny: 9);
            • Kurczak w sosie śmietanowo-ziołowym(120g., alergeny: 1,7);
            • Makaron kokardki (150-200g.,alergeny: 1,3);
            • Porcja banana(1/2 szt.);
            • Kompot-mrożone owoce: porzeczki, truskawka, śliwki, jabłka(250 ml.).
            • Zapiekany ryż z musem jabłkowym i bitą śmietaną (110-150g.,alergeny: 7);
            • Woda mineralna(250 ml.).

                ŚRODA

                • Schabik pieczony (20g.,alergeny: 6,10) na chlebie razowym 7-ziaren(25g.,alergeny: 1) z rzodkiewką i papryką(25g.);
                • Masło(10g., alergeny: 7);
                • Herbata z cytryną(250 ml.).

                      • Zupa: barszcz biały z ziemniakami(250 ml., alergeny: 1,3,9);
                      • Risotto z mięsem i warzywami (150-200g.,alergeny: 9);
                      • Mandarynka(1 szt.);
                      • Kompot-mrożone owoce: truskawka, gruszka, aronia(250 ml.).
                        • Babka wielkanocna, cytrynowa własnego wypieku posypana cukrem pudrem(80g., alergeny: 1,3,7)
                        • Kakao(250 ml.,alergeny: 7).

                            CZWARTEK 

                            • Mus twarogowy (20g.,alergeny: 7) na bajglu(20g.,alergeny: 1,3) posypany tartą, gorzką czekoladą(0,5g.);
                            • Kawa z mlekiem
                            • (250 ml.,alergeny: 1,7).

                                  • Zupa: rosolnik z makaronem(250 ml.,alergeny: 1,3,9);
                                  • Sznycelek wieprzowy, duszony(100g., alergeny: 1,3);
                                  • Ziemniaki(150-200g.);
                                  • Mizeria ze śmietaną (50-60g.,alergeny: 7);
                                  • Sok przecierowy- marchewka- gruszka(250 ml.).
                                    • Parówki z indyka na ciepło (40-50g.,alergeny: 6,10);
                                    • Ketchup(8g.,alergeny: 9);
                                    • Chleb pszenny(25g.,alergeny: 1);
                                    • Herbata z cytryną(250ml.).

                                        PIĄTEK

                                        • Szynka drobiowa (20g., alergeny: 6,10) na bułce kajzerce(40g.,alergeny: 1,3) z serem żółtym(10g.,alergeny: 7), pomidorem i szczypiorkiem(25g.);
                                        • Masło (10g., alergeny: 7);
                                        • Herbata z cytryną(250 ml.).
                                            • Zupa: krupnik z kaszą jęczmienną(250 ml., alergeny: 1,9);
                                            • Paluszki rybne z dorsza(70-100g., alergeny: 1,3,4);
                                            • Ziemniaki (150-200g.);
                                            • Surówka z kapusty kiszonej,jabłka,marchewki i cebulki(50-60g.);
                                            • Kompot- mrożone owoce: truskawki, śliwki, porzeczki, gruszka(250 ml.).
                                                • Jogurt pitny „Bakuś” wieloowocowy (230g.,alergeny: 7);
                                                • Herbatniki maślane(14g.,alergeny: 1,3,7);
                                                • Woda mineralna(250 ml.).
                                                  Image
                                                  Przedszkole Publiczne nr 4 im. Jana Brzechwy
                                                  26-110 Skarżysko-Kamienna, ul. Sikorskiego 17
                                                  tel.  (41) 39-00-780 wicedyrektor,
                                                  (41) 39-00-782 przedszkole - hol
                                                   
                                                  Przedszkole Publiczne nr 4 im. Jana Brzechwy
                                                  26-110 Skarżysko-Kamienna, ul. Sikorskiego 17
                                                  tel.  (41) 39-00-780 wicedyrektor,
                                                  (41) 39-00-782 przedszkole - hol
                                                   

                                                  Godziny otwarcia:

                                                  •  poniedziałek- piątek od 6.30-16.30
                                                  ©2021. Przedszkole Publiczne nr 4. Wszelkie prawa zastrzeżone