Jadłospis

Obowiązuje 01.12.2025 do 05.12.2025

Przedszkole zastrzega sobie zmiany w jadłospisie ze względu na niską frekwencję dzieci.

Do przygotowania posiłków używamy wyłącznie naturalnych składników w większości ekologicznych, nie używamy barwników, aromatów ani konserwantów. Nasze posiłki przyprawiamy wyłącznie naturalnymi przyprawami i ziołami, które wzbogacają smak i zapach potraw, zaostrzają apetyt a także ułatwiają trawienie. Dokładamy wszelkich starań, by nasze jedzonko było apetyczne, zdrowe, kolorowe i przede wszystkim smaczne.


PONIEDZIAŁEK

    • Płatki kukurydziane z mlekiem (250ml.,alergeny: 7);
    • Bułka wrocławska z masłem i miodem(80g.,alergeny: 1,3,7);
    • Herbata z cytryną(250ml.).
        • Zupa: krupnik z kaszą jęczmienną (250ml.,alergeny: 1,9);
        • Befsztyk wieprzowy, duszony z cebulką(100g.,alergeny: 1,3);
        • Ziemniaki(150-200g.);
        • Buraczki na ciepło (50-60g.,alergeny: 1,7);
        • Sok przecierowy- jabłko-gruszka(250ml.).
        • Szynka drobiowa (20g.,alergeny: 6,10) na chlebie razowym(25g.,alergeny: 1) z ogórkiem kiszonym i papryką(25g.);
        • Masło(10g.,alergeny: 7);
        • Herbata z cytryną(250ml.).

        WTOREK

        • Szynka klasyczna (20g.,alergeny: 6,10) na bułce kajzerce (40g.,alergeny: 1,3) z plasterkiem jajka, pomidorem i szczypiorkiem (35g.,alergeny: 3);
        • Masło(10g.,alergeny: 7);
        • Herbata z cytryną(250ml.).
            • Zupa: zalewajka na kiełbasie z ziemniakami(250ml.,alergeny: 7);
            • Naleśniki z serem białym i dżemem truskawkowym 100% (110-120g.,alergeny: 1,3,7);
            • Porcja banana(1/2 szt.);
            • Kisielek owocowy do picia(250ml.).
            • Jogurt pitny „Bakuś” wieloowocowy (230g,alergeny: 7);
            • Bułka cynamonka (1 szt.,alergeny: 1,3,7);
            • Woda mineralna(250ml.).

                ŚRODA

                • Makrela w oleju (25-30g.,alergeny: 4) z ogórkiem i cebulką(20g.);
                • Kiełbasa krakowska(20g.,alergeny: 6,10) z pomidorem(10g.);
                • Masło(10g.,alergeny: 7);
                • Chleb mieszany (25g.,alergeny: 1);
                • Herbata miętowa(250ml.).

                      • Zupa: rosół z makaronem (250ml.,alergeny: 1,3,9);
                      • Kotlecik „Szu-szu” drobiowy, mielony(100g.,alergeny: 1,3);
                      • Ziemniaki(150-200g.);
                      • Surówka z sałaty lodowej, marchewki,papryki z sosem winegret(50-60g.);
                      • Sok przecierowy-
                      • jabłko-aronia(250ml.).
                        • Zapiekany ryż z musem jabłkowym i bitą śmietaną (110-150g.,alergeny: 7);
                        • Woda mineralna(250ml.).

                            CZWARTEK 

                            • Zupa mleczna: owsianka z bakaliami (250ml.,alergeny: 1,7);
                            • Rogalik maślany z dżemem brzoskwiniowym 100% (80g.,alergeny: 1,3,7);
                            • Herbata z cytryną(250 ml.).

                                  • Zupa: jarzynowa z ziemniakami i śmietaną(250 ml., alergeny: 7,9);
                                  • Łazanki z mięsem i kapustą kiszoną(80g.,alergeny: 1,3,9);
                                  • Porcja pomarańczy(1/2 szt.);
                                  • Kompot-mrożone owoce: truskawka, porzeczki, śliwki(250 ml.).
                                    • Tosty na bułce wrocławskiej (40g.,alergeny: 1,3) z szynką(20g.,alergeny: 6,10) i serem żółtym (10g,alergeny: 7);
                                    • Ketchup(8g.,alergeny: 9);
                                    • Masło(10gt.,alergeny: 7);
                                    • Herbata z cytryną(250 ml.).

                                        PIĄTEK

                                        • Kiełbasa żywiecka (20g.,alergeny: 6,10) na chlebie pszennym (25g.,alergeny: 1) z sałatą, pomidorem koktajlowym, papryką, rzodkiewką, ogórkiem zielonym, jajko na twardo, kabanosy (60g.,alergeny: 3,6,7,10);
                                        • Masło(10g.,alergeny: 7);
                                        • Herbata z cytryną(250ml.).
                                            • Zupa: krem z pora z grzankami (250 ml, alergeny: 1,3,7,9);
                                            • Paluszki rybne z dorsza, smażone (70-100g.,alergeny: 1,3,4);
                                            • Ziemniaki(150- 200g.);
                                            • Surówka z kapusty kiszonej, jabłka,marchewki i cebulki (50-60g.);
                                            • Sok przecierowy- jabłko-marchewka(250 ml.).
                                                • Babka cytrynowa własnego wypieku, posypana cukrem pudrem (80g.,alergeny: 1,3,7);
                                                • Kakao(250 ml.,alergeny: 7).
                                                  Image
                                                  Przedszkole Publiczne nr 4 im. Jana Brzechwy
                                                  26-110 Skarżysko-Kamienna, ul. Sikorskiego 17
                                                  tel.  (41) 39-00-780 wicedyrektor,
                                                  (41) 39-00-782 przedszkole - hol
                                                   
                                                  Przedszkole Publiczne nr 4 im. Jana Brzechwy
                                                  26-110 Skarżysko-Kamienna, ul. Sikorskiego 17
                                                  tel.  (41) 39-00-780 wicedyrektor,
                                                  (41) 39-00-782 przedszkole - hol
                                                   

                                                  Godziny otwarcia:

                                                  •  poniedziałek- piątek od 6.30-16.30
                                                  ©2021. Przedszkole Publiczne nr 4. Wszelkie prawa zastrzeżone