Jadłospis

Obowiązuje 18.09.2023 do 22.09.2023

Przedszkole zastrzega sobie zmiany w jadłospisie ze względu na niską frekwencję dzieci.

Do przygotowania posiłków używamy wyłącznie naturalnych składników w większości ekologicznych, nie używamy barwników, aromatów ani konserwantów. Nasze posiłki przyprawiamy wyłącznie naturalnymi przyprawami i ziołami, które wzbogacają smak i zapach potraw, zaostrzają apetyt a także ułatwiają trawienie. Dokładamy wszelkich starań, by nasze jedzonko było apetyczne, zdrowe, kolorowe i przede wszystkim smaczne.


PONIEDZIAŁEK

    • Płatki kukurydziane z mlekiem(250 ml., alergeny: 7);
    • Rogalik drożdżowy z dżemem babuni truskawkowym(alergeny: 1,3,7):
    • Herbata z cytryną(250 ml).
      • Zupa: zalewajka na kiełbasie z ziemniakami(250 ml, alergeny: 7,9);
      • Makaron pene z pesto szpinakowo- pietruszkowym(alergeny: 1,3);
      • Owoc- śliwka;
      • Kompot wieloowocowy(250 ml).
      • Regaty na liściu sałaty: kiełbasa żywiecka, sałata, papryka, ogórek zielony, chleb razowy(alergeny: 1,6,10);
      • Masło(alergeny: 7);
      • Herbata z cytryną(250 ml).

      WTOREK

      • Pasta rybna z tuńczyka z ogórkiem i cebulką(alergeny: 4);
      • Szyneczka drobiowa z pomidorem(alergeny: 6,10);
      • Masło(alergeny: 7);
      • Chleb mieszany(alergeny: 1);
      • Herbata miętowa(250 ml).
          • Zupa: kalafiorowa z ziemniakami(250 ml, alergeny: 7,9);
          • Gulasz mięsno- warzywny(alergeny: 1,9);
          • Kasza jęczmienna(alergeny: 1);
          • Sałatka z ogórka kiszonego i cebulki;
          • Sok przecierowy(250 ml).
          • Serek waniliowy, homogenizowany na bułce maślanej z plasterkiem owoca(alergeny: 1,3,7);
          • Kakao(250 ml, alergeny: 7).

              ŚRODA

              • Jajecznica ze szczypiorkiem(alergeny: 3,7);
              • Kiełbasa krakowska z papryką(alergeny: 6,10);
              • Masło(alergeny: 7);
              • Chleb pszenny(alergeny: 1);
              • Herbata z cytryną(250 ml).

                    • Zupa: zacierka z makaronem(250 ml,alergeny: 1,3,9);
                    • Sznycelek drobiowy smażony w chrupiącej panierce(alergeny: 1,3);
                    • Ziemniaki;
                    • Mizeria(alergeny: 7);
                    • Sok wieloowocowy(250 ml).
                      • Makaron świderki z musem truskawkowym i bitą śmietaną(alergeny: 1,3,7);
                      • Woda mineralna(250 ml).

                          CZWARTEK 

                          • Uczta serowa: -ser biały z miodem(alergeny: 7); -ser żółty z rzodkiewką(alergeny: 7);
                          • Bułka wrocławska(alergeny: 1);
                          • Masło(alergeny: 7);
                          • Kawa z mlekiem(250 ml, alergeny: 1,7).

                                • Zupa: krem z brokuła z grzankami(250 ml, alergeny: 1,7,9);
                                • Risotto z mięsem i warzywami(alergeny: 9);
                                • Porcja banana:
                                • Kompot(250 ml).
                                  • Parówki z indyka na ciepło(alergeny: 6,10);
                                  • Ketchup(alergeny: 9);
                                  • Chleb pszenny(alergeny: 1);
                                  • Herbata z cytryną(250).

                                      PIĄTEK

                                      • Schabik pieczony na bułce kajzerce z sałatą, papryką, ogórkiem kiszonym i jajkiem na twardo(alergeny: 3,6,10);
                                      • Masło(alergeny: 7);
                                      • Herbata z cytryną(250 ml).
                                          • Zupa: pomidorowa z makaronem(250ml, alergeny: 1,7,9);
                                          • Burgery rybne z dorsza, smażone(alergeny: 4,9);
                                          • Ziemniaki;
                                          • Surówka z kapusty kiszonej, marchewki,jabłka i cebulki:
                                          • Kompot wieloowocowy(250 ml).
                                              • Jogurt owocowy „Polskie Smaki” Bakoma(alergeny: 7);
                                              • Bułeczka cynamonka z konfiturą brzoskwiniową(alergeny: 1,3,7);
                                              • Woda mineralna(250 ml.).
                                                Image
                                                Przedszkole Publiczne nr 4 im. Jana Brzechwy
                                                26-110 Skarżysko-Kamienna, ul. Sikorskiego 17
                                                tel.  (41) 39-00-780 wicedyrektor,
                                                (41) 39-00-782 przedszkole - hol
                                                 
                                                Przedszkole Publiczne nr 4 im. Jana Brzechwy
                                                26-110 Skarżysko-Kamienna, ul. Sikorskiego 17
                                                tel.  (41) 39-00-780 wicedyrektor,
                                                (41) 39-00-782 przedszkole - hol
                                                 

                                                Godziny otwarcia:

                                                •  poniedziałek- piątek od 6.30-16.30
                                                ©2021. Przedszkole Publiczne nr 4. Wszelkie prawa zastrzeżone