Jadłospis

Obowiązuje 20.10.2025 do 24.10.2025

Przedszkole zastrzega sobie zmiany w jadłospisie ze względu na niską frekwencję dzieci.

Do przygotowania posiłków używamy wyłącznie naturalnych składników w większości ekologicznych, nie używamy barwników, aromatów ani konserwantów. Nasze posiłki przyprawiamy wyłącznie naturalnymi przyprawami i ziołami, które wzbogacają smak i zapach potraw, zaostrzają apetyt a także ułatwiają trawienie. Dokładamy wszelkich starań, by nasze jedzonko było apetyczne, zdrowe, kolorowe i przede wszystkim smaczne.


PONIEDZIAŁEK

    • Płatki kukurydziane z mlekiem (250ml.,alergeny: 7);
    • Chałeczka drożdżowa z masłem i miodem (80g.,alergeny: 1,3,7);
    • Herbata z cytryną(250 ml.).
        • Zupa: zalewajka na kiełbasie z ziemniakami i śmietaną (250 ml.,alergeny: 6,7,9,10);
        • Makaron penne z pesto szpinakowo-pietruszkowym (110-120g.,alergeny: 1,3,7);
        • Jabłuszko do chrupania(1/2 szt.);
        • Kisiel owocowy do picia(250 ml.).
        • Zapiekanki na bułce hot-dog(40g.,alergeny: 1,3) z szynką(20g.,alergeny: 6,10) i serem żółtym (10g.,alergeny: 7);
        • Sos pomidorowy (8g.,alergeny: 9);
        • Masło(10g.,alergeny: 7);
        • Herbata z cytryną(250 ml.).

        WTOREK

          • Serek waniliowy, homogenizowany (30g.,alergeny: 7) na rogaliku maślanym (25g.,alergeny: 1,3,7) z plasterkiem kiwi(15g.);
          • Kawa z mlekiem (250ml.,alergeny: 7).

            • Zupa: wiejska z kapustą kiszoną i ziemniakami(250ml.,alergeny: 9);
            • Risotto z mięsem i warzywami (150-200g.,alergeny: 9);
            • Owoc- gruszka(1/2 szt.);
            • Kompot-mrożone owoce: truskawka,jabłka,porzeczki(250ml.).
            • Kiełbasa szynkowa (20g.,alergeny: 6,10) na bułce grahamce(40g.,alergeny: 1) z plasterkiem jajka, pomidorem i szczypiorkiem (30g.,alergeny: 3);
            • Masło(10g.,alergeny: 7);
            • Herbata z cytryną(250m.).

                ŚRODA

                • Tuńczyk w oleju (25-30g.,alergeny: 4) z ogórkiem kiszonym i cebulką(20g.);
                • Kiełbasa krakowska (20g.,alergeny: 6,10) z rzodkiewką(10g.);
                • Masło(10g.,alergeny: 7);
                • Chleb mieszany (25g.,alergeny: 1);
                • Herbata miętowa(250ml.).

                      • Zupa: pomidorowa z makaronem i śmietaną(250ml.,alergeny: 1,3,7,9);
                      • Sznycelek drobiowy, duszony (100g.,alergeny: 1,3);
                      • Ziemniaki(150-200g.);
                      • Fasolka zielona z bułką i masłem (50-60g..alergeny: 1,7);
                      • Sok przecierowy- jabłko-gruszka
                      • (250ml.).
                        • Babka marmurkowa własnego wypieku (80g.,alergeny: 1,3,7);
                        • Kakao(250ml.,alergeny: 7).

                            CZWARTEK 

                            • Zupa mleczna: owsianka z bakaliami (250ml.,alergeny: 1,7);
                            • Bajgiel z masłem i różyczką dżemu truskawkowego 100% (80g.,alergeny: 1,3,7);
                            • Herbata z cytryną(250 ml.).

                                  • Zupa: jarzynowa z ziemniakami (250 ml., alergeny: 7,9);
                                  • Gulasz mięsno-warzywny (80g.,alergeny: 1,9);
                                  • Kasza jęczmienna(50g.,alergeny: 1);
                                  • Surówka z pora, marchewki i jabłka(50-60g.)
                                  • Kompot-mrożone owoce: truskawka,jabłka,śliwka(250 ml.).
                                    • Kiełbasa z grilla (60g.,alergeny: 6,10);
                                    • Ketchup(8g.,alergeny: 9);
                                    • Chleb pszenny(25g.,alergeny: 1);
                                    • Herbata z cytryną(250 ml.).

                                        PIĄTEK

                                        • Szynka drobiowa (20g.,alergeny: 6,10) na chlebie pszennym (25g.,alergeny: 1) z sałatą, pomidorem koktajlowym, papryką, rzodkiewką, ogórkiem zielonym, ser żółty, kabanosy (60g.,alergeny: 3,6,7,10);
                                        • Masło(10g.,alergeny: 7);
                                        • Herbata z cytryną(250ml.).
                                            • Zupa: rosolnik z makaronem (250 ml, alergeny: 1,3,9);
                                            • Ryba sola smażona, po grecku (100-150g., alergeny: 1,3,4,9);
                                            • Ziemniaki(150- 200g.).
                                            • Sok przecierowy- gruszka- aronia (250 ml.).
                                                • Makron świderki z musem truskawkowym i bitą śmietaną (110-150g.,alergeny: 1,3,7)
                                                • Woda mineralna(250 ml.).
                                                  Image
                                                  Przedszkole Publiczne nr 4 im. Jana Brzechwy
                                                  26-110 Skarżysko-Kamienna, ul. Sikorskiego 17
                                                  tel.  (41) 39-00-780 wicedyrektor,
                                                  (41) 39-00-782 przedszkole - hol
                                                   
                                                  Przedszkole Publiczne nr 4 im. Jana Brzechwy
                                                  26-110 Skarżysko-Kamienna, ul. Sikorskiego 17
                                                  tel.  (41) 39-00-780 wicedyrektor,
                                                  (41) 39-00-782 przedszkole - hol
                                                   

                                                  Godziny otwarcia:

                                                  •  poniedziałek- piątek od 6.30-16.30
                                                  ©2021. Przedszkole Publiczne nr 4. Wszelkie prawa zastrzeżone