Jadłospis

Obowiązuje 15.09.2025 do 19.09.2025

Przedszkole zastrzega sobie zmiany w jadłospisie ze względu na niską frekwencję dzieci.

Do przygotowania posiłków używamy wyłącznie naturalnych składników w większości ekologicznych, nie używamy barwników, aromatów ani konserwantów. Nasze posiłki przyprawiamy wyłącznie naturalnymi przyprawami i ziołami, które wzbogacają smak i zapach potraw, zaostrzają apetyt a także ułatwiają trawienie. Dokładamy wszelkich starań, by nasze jedzonko było apetyczne, zdrowe, kolorowe i przede wszystkim smaczne.


PONIEDZIAŁEK

    • Płatki kukurydziane z mlekiem (250ml.,alergeny: 7);
    • Chałeczka drożdżowa z dżemem truskawkowym 100%(80g.,alergeny: 1,3,7);
    • Herbata z cytryną(250 ml.).
        • Zupa: pomidorowa z makaronem i śmietaną(250 ml.,alergeny: 1,3,7,9);
        • Kotlecik jajeczny ze szpinakiem(100g.,alergeny: 1,3,7);
        • Ziemniaki(150-200g.);
        • Sałatka z ogórka kiszonego i cebulki(50-60g.);
        • Sok przecierowy-gruszka- jabłko(250 ml.).
        • Kiełbasa szynkowa (20g.,alergeny: 6,10) na chlebie razowym (25g., alergeny: 1) z papryką i rzodkiewką(25g.);
        • Masło(10g.,alergeny: 7);
        • Herbata z cytryną(250 ml.).

        WTOREK

            • Szynka klasyczna (20g.,alergeny: 6,10) na bułce kajzerce (40g.,alergeny: 1,3) z sałatą, pomidorem i szczypiorkiem(30g.);
            • Masło(10g.,alergeny: 7);
            • Herbata z cytryną(250ml.).

            • Zupa: jarzynowa z ziemniakami (250ml.,alergeny: 7,9);
            • Risotto z mięsem i warzywami (150-200g.,alergeny: 9);
            • Owoc- śliwka(1 szt.);
            • Kompot-mrożone owoce: porzeczki, truskawka, jabłka(250ml.).
            • Ciasto jogurtowe z borówkami własnego wypieku (80g.,alergeny: 1,3,7);
            • Kakao(250ml.,alergeny: 7).

                ŚRODA

                • Mus twarogowy (20g.,alergeny: 7) na bajglu(20g.,alergeny: 1,3) z plasterkiem brzoskwini(10g.);
                • Kawa z mlekiem(250ml.,alergenu: 1,7).

                      • Zupa: zacierka na rosole (250ml.,alergeny: 1,3,9);
                      • Kotlecik „Szu- szu” drobiowy, mielony(100g.,alergeny: 1,3);
                      • Ziemniaki(150-200g.);
                      • Surówka z kapusty czerwonej, jabłka i cebulki(50-60g.);
                      • Sok przecierowy- jabłko- gruszka(250ml.).
                        • Parówki z indyka na ciepło (40-50g.,alergeny: 6,10);
                        • Ketchup(8g.,alergeny: 9);
                        • Chleb pszenny (25g.,alergeny: 1);
                        • Herbata z cytryną(250ml.).

                            CZWARTEK 

                            • Zupa mleczna: płatki ryżowe (250ml.,alergeny: 1,7);
                            • Rogalik z masłem i miodem(80g.,alergeny: 1,3,7);
                            • Herbata z cytryną(250 ml.).

                                  • Zupa: barszcz czerwony z ziemniakami i śmietaną (250 ml., alergeny: 1,9);
                                  • Łazanki z mięsem i kapustą kiszoną(120-150g.,alergeny: 1,3,9);
                                  • Jabłuszko do chrupania(1/2 szt.);
                                  • Kompot-mrożone owoce: gruszka, śliwki, porzeczki,truskawka(250 ml.).
                                    • Zapiekanki na bułce hot- dog (40g.,alergeny: 1) z szynką(20g.,alergeny: 6,10) i serem żółtym (10g.,alergeny: 7);
                                    • Sos pomidorowy (8g.,alergeny: 9);
                                    • Masło(10g., alergeny: 7);
                                    • Herbata z cytryną(250 ml.).

                                        PIĄTEK

                                        • Kiełbasa żywiecka (20g.,alergeny: 6,10) na chlebie pszennym (25g.,alergeny: 1) z sałatą, pomidorem koktajlowym, papryką, rzodkiewką, ogórkiem zielonym, jajko na twardo, kabanosy (60g.,alergeny: 3,6,7,10);
                                        • Masło(10g.,alergeny: 7);
                                        • Herbata z cytryną(250ml.).
                                            • Zupa: krem z białych warzyw z grzankami (250 ml, alergeny: 1,3,7,9);
                                            • Ryba sola smażona, po grecku (100-150g., alergeny: 1,3,4,9);
                                            • Ziemniaki(150- 200g.);
                                            • Kompot- mrożone owoce: gruszka, porzeczki, śliwki(250 ml.).
                                                • Kolorowa galaretka ze świeżymi owocami, bitą śmietaną i herbatnikiem maślanym (220-260g.,alergeny: 1,3,7);
                                                • Woda mineralna(250 ml.).
                                                  Image
                                                  Przedszkole Publiczne nr 4 im. Jana Brzechwy
                                                  26-110 Skarżysko-Kamienna, ul. Sikorskiego 17
                                                  tel.  (41) 39-00-780 wicedyrektor,
                                                  (41) 39-00-782 przedszkole - hol
                                                   
                                                  Przedszkole Publiczne nr 4 im. Jana Brzechwy
                                                  26-110 Skarżysko-Kamienna, ul. Sikorskiego 17
                                                  tel.  (41) 39-00-780 wicedyrektor,
                                                  (41) 39-00-782 przedszkole - hol
                                                   

                                                  Godziny otwarcia:

                                                  •  poniedziałek- piątek od 6.30-16.30
                                                  ©2021. Przedszkole Publiczne nr 4. Wszelkie prawa zastrzeżone