Jadłospis

Obowiązuje 24.11.2025 do 28.11.2025

Przedszkole zastrzega sobie zmiany w jadłospisie ze względu na niską frekwencję dzieci.

Do przygotowania posiłków używamy wyłącznie naturalnych składników w większości ekologicznych, nie używamy barwników, aromatów ani konserwantów. Nasze posiłki przyprawiamy wyłącznie naturalnymi przyprawami i ziołami, które wzbogacają smak i zapach potraw, zaostrzają apetyt a także ułatwiają trawienie. Dokładamy wszelkich starań, by nasze jedzonko było apetyczne, zdrowe, kolorowe i przede wszystkim smaczne.


PONIEDZIAŁEK

    • Płatki kukurydziane z mlekiem (250ml.,alergeny: 7);
    • Chałeczka z masłem i różyczką dżemu truskawkowego 100% (80g.,alergeny: 1,3,7);
    • Herbata z cytryną(250ml.).
        • Zupa: koperkowa z ryżem (250ml.,alergeny: 9);
        • Spaghetti bolognese z mięsem i warzywami (120-200g.,alergeny: 1,3,9);
        • Jabłuszko do chrupania(1/2 szt.);
        • Kompot-mrożone owoce: śliwki,truskawka,porzeczki(250ml.).
        • Kiełbasa szynkowa (20g.,alergeny: 6,10) na chlebie razowym(25g.,alergeny: 1) z ogórkiem kiszonym i papryką(25g.);
        • Masło(10g.,alergeny: 7);
        • Herbata z cytryną(250ml.).

        WTOREK

        • Parówki z indyka na ciepło (40-50g.,alergeny: 6,10);
        • Ketchup(8g.,alergeny: 9);
        • Chleb pszenny (25g.,alergeny: 1);
        • Herbata z cytryną(250ml.).
            • Zupa: barszcz biały z ziemniakami i śmietaną(250ml.,alergeny; 1,3,7);
            • Placuszki ziemniaczane z sosem pieczarkowym (150-200g.,alergeny: 1,3,7);
            • Surówka z pora, jabłka i marchewki (50-60g.);
            • Owoc- gruszka(1/2 szt.);
            • Sok przecierowy-jabłko-gruszka(250ml.)
            • Pasta jajeczna (1/2 szt.,alergeny: 3) na bułce wrocławskiej (20g.,alergeny: 1,3) z pomidorem i szczypiorkiem(20g.);
            • Kawa z mlekiem
            • (250ml.,alergeny: 1,7).

                ŚRODA

                • Uczta serowa na bułce pszennej (20g.,alergeny: 1,3): -ser biały z miodem (15g.,alergeny: 7); -ser żółty z rzodkiewką (15g.,alergeny: 7);
                • Masło(10g.,alergeny: 7);
                • Kakao(250ml.,alergeny: 7).

                      • Zupa: rosolnik z makaronem (250ml.,alergeny: 1,3,9);
                      • Nuggetsy drobiowe, smażone w chrupiącej panierce (100g.,alergeny: 1,3);
                      • Ziemniaki(150-200g.);
                      • Mizeria ze śmietaną (50-60g.,alergeny: 7);
                      • Owoc- mandarynka(1 szt.);
                      • Kompot-mrożone owoce: truskawka,jabłko,aronia(250ml.).
                        • Kiełbasa krakowska (20g.,alergeny: 6,10) na bułce grahamce (40g.,alergeny: 1) z sałatą,pomidorem i kiełkami brokuł(30g.);
                        • Masło(10g.,alergeny: 7);
                        • Herbata z cytryną(250ml.).

                            CZWARTEK 

                            • Szynka klasyczna (20g.,alergeny: 6,10) na chlebie razowym 7-ziaren (25g.,alergeny: 1) z papryką,ogórkiem zielonym i szczypiorkiem(25g);
                            • Masło(8g.,alergeny: 7);
                            • Herbata z cytryną(250 ml.).

                                  • Zupa: ogórkowa z ziemniakami i śmietaną(250 ml., alergeny: 7,9);
                                  • Gulasz mięsno-warzywny (80g.,alergeny: 1,9);
                                  • Kasza jęczmienna(50g.,alergeny: 1);
                                  • Fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą(50-60g.,alergeny; 1,7);
                                  • Sok przecierowy- jabłko-marchewka(250 ml.).
                                    • Racuchy drożdżowe z jabłkiem, posypane cukrem pudrem (2 szt.,alergeny: 1,3,7);
                                    • Kawa z mlekiem(250 ml.,alergeny: 1,7).

                                        PIĄTEK

                                        • Szynka drobiowa (20g.,alergeny: 6,10) na chlebie pszennym (25g.,alergeny: 1) z sałatą, pomidorem koktajlowym, papryką, rzodkiewką, ogórkiem zielonym, ser żółty, kabanosy (60g.,alergeny: 3,6,7,10);
                                        • Masło(10g.,alergeny: 7);
                                        • Herbata z cytryną(250ml.).
                                            • Zupa: sorfenijo z makronem i śmietaną(250 ml, alergeny: 1,3,7,9);
                                            • Ryba sola smażona w chrupiącej panierce(100g.,alergeny: 1,3,4);
                                            • Ziemniaki(150- 200g.);
                                            • Surówka z kapusty kiszonej, jabłka,marchewki i cebulki (50-60g.);
                                            • Kompot-mrożone owoce: porzeczki,truskawka,jabłka(250 ml.).
                                                • Serek waniliowy, homogenizowany (30g.,alergeny: 7) na rogaliku maślanym (25g.,alergeny: 1,3,7) posypany tartą, gorzką czekoladą(0,5g.);
                                                • Kakao(250 ml.,alergeny: 7).
                                                  Image
                                                  Przedszkole Publiczne nr 4 im. Jana Brzechwy
                                                  26-110 Skarżysko-Kamienna, ul. Sikorskiego 17
                                                  tel.  (41) 39-00-780 wicedyrektor,
                                                  (41) 39-00-782 przedszkole - hol
                                                   
                                                  Przedszkole Publiczne nr 4 im. Jana Brzechwy
                                                  26-110 Skarżysko-Kamienna, ul. Sikorskiego 17
                                                  tel.  (41) 39-00-780 wicedyrektor,
                                                  (41) 39-00-782 przedszkole - hol
                                                   

                                                  Godziny otwarcia:

                                                  •  poniedziałek- piątek od 6.30-16.30
                                                  ©2021. Przedszkole Publiczne nr 4. Wszelkie prawa zastrzeżone