Jadłospis

Obowiązuje 15.04.2024 do 19.04.2024

Przedszkole zastrzega sobie zmiany w jadłospisie ze względu na niską frekwencję dzieci.

Do przygotowania posiłków używamy wyłącznie naturalnych składników w większości ekologicznych, nie używamy barwników, aromatów ani konserwantów. Nasze posiłki przyprawiamy wyłącznie naturalnymi przyprawami i ziołami, które wzbogacają smak i zapach potraw, zaostrzają apetyt a także ułatwiają trawienie. Dokładamy wszelkich starań, by nasze jedzonko było apetyczne, zdrowe, kolorowe i przede wszystkim smaczne.


PONIEDZIAŁEK

    • Płatki kukurydziane z mlekiem(250 ml., alergeny: 7);
    • Chałeczka drożdżowa z dżemem brzoskwiniowym(alergeny: 1,3,7);
    • Herbata z cytryną (250 ml.).
      • Zupa: zalewajka na kiełbasie ziemniakami(250 ml., alergeny: 7);
      • Naleśniki z serem białym i musem jabłkowym(alergeny: 1,3,7);
      • Owoc- mandarynka;
      • Kisielek do picia(250 ml.).
      • Kiełbasa szynkowa na chlebie razowym z papryką i ogórkiem zielonym(alergeny: 1,6,10);
      • Masło(alergeny: 7);
      • Herbata z cytryną(250 ml.).

      WTOREK

      • Pasta jajeczna na bułce wrocławskiej z pomidorkiem i szczypiorkiem(alergeny: 1,3);
      • Kawa z mlekiem(250 ml., alergeny: 1,7).
          • Zupa: ogórkowa z ziemniakami(250 ml, alergeny: 7,9);
          • Pulpeciki w sosie warzywnym(alergeny: 1,3,9)
          • Kasza jęczmienna(alergeny: 1);
          • Surówka z kapusty czerwonej z cebulką;
          • Sok przecierowy- gruszkowo- jabłkowy(250 ml).
          • Tosty na chlebie tostowym z szynką, serem żółtym i masłem czosnkowym(alergeny: 1,3,7);
          • Sos pomidorowy(alergeny: 9);
          • Herbata z cytryną(250 ml.).

              ŚRODA

              • Schabik pieczony na bułce kajzerce z sałatą, pomidorkiem, ogórkiem kiszonym i kiełkami rzodkiewki(alergeny: 1,6,10);
              • Masło(alergeny: 7);
              • Herbata z cytryną(250 ml.).

                    • Zupa: zacierka na rosole(250 ml., alergeny: 1,3,9);
                    • Kotlecik drobiowy, smażony(alergeny: 1,3);
                    • Pieczone ziemniaczki;
                    • Mini marchewka i groszek zielony na ciepło;
                    • Sok przecierowy- jabłko-aronia(250 ml.).
                      • Łódeczki bananowe z serem białym i wiórkami kokosowymi(alergeny: 7);
                      • Wafelek ryżowy;
                      • Herbata owocowa(250 ml.).

                          CZWARTEK 

                          • Serek wiejski ze szczypiorkiem(alergeny: 7);
                          • Szynka drobiowa na bułce pszennej z rzodkiewką(alergeny: 1,3,6,10);
                          • Masło(alergeny: 7);
                          • Herbata z cytryną(250 ml.).

                                • Zupa: kalafiorowa z ziemniakami(250 ml, alergeny: 7,9);
                                • Wieprzowina po meksykańsku(alergeny: 9);
                                • Ryż;
                                • Gruszka do chrupania;
                                • Kompot- mrożone owoce: porzeczki, śliwka, truskawka, jabłka(250 ml.).
                                  • Bułeczki drożdżowe z jabłuszkiem i kruszonką(alergeny: 1,3,7);
                                  • Kakao(250ml., alergeny: 7).

                                      PIĄTEK

                                      • Kiełbasa krakowska na chlebie pszennym z sałatą, papryką, pomidorkiem koktajlowym, ogórkiem kiszonym, serem żółtym, szczypiorkiem, kabanosy(alergeny: 1,6,10);
                                      • Masło(alergeny: 7);
                                      • Herbata z cytryną(250 ml).
                                          • Zupa: pomidorowa z makaronem(250ml, alergeny: 1,3,7,9);
                                          • Burgery rybne z dorsza, smażone(alergeny: 1,3,4);
                                          • Ziemniaki;
                                          • Sałata ze śmietaną(alergeny: 7);
                                          • Kompot-mrożone owoce-gruszka, porzeczki, śliwka, truskawka(250 ml).
                                              • Kolorowa galaretka ze świeżymi owocami, bitą śmietaną i herbatnikiem maślanym(alergeny: 1,3,7);
                                              • Woda mineralna(250 ml.).
                                                Image
                                                Przedszkole Publiczne nr 4 im. Jana Brzechwy
                                                26-110 Skarżysko-Kamienna, ul. Sikorskiego 17
                                                tel.  (41) 39-00-780 wicedyrektor,
                                                (41) 39-00-782 przedszkole - hol
                                                 
                                                Przedszkole Publiczne nr 4 im. Jana Brzechwy
                                                26-110 Skarżysko-Kamienna, ul. Sikorskiego 17
                                                tel.  (41) 39-00-780 wicedyrektor,
                                                (41) 39-00-782 przedszkole - hol
                                                 

                                                Godziny otwarcia:

                                                •  poniedziałek- piątek od 6.30-16.30
                                                ©2021. Przedszkole Publiczne nr 4. Wszelkie prawa zastrzeżone