Jadłospis

Obowiązuje od 20.03. do 24.03.2023

Przedszkole zastrzega sobie zmiany w jadłospisie ze względu na niską frekwencję dzieci.

Do przygotowania posiłków używamy wyłącznie naturalnych składników w większości ekologicznych, nie używamy barwników, aromatów ani konserwantów. Nasze posiłki przyprawiamy wyłącznie naturalnymi przyprawami i ziołami, które wzbogacają smak i zapach potraw, zaostrzają apetyt a także ułatwiają trawienie. Dokładamy wszelkich starań, by nasze jedzonko było apetyczne, zdrowe, kolorowe i przede wszystkim smaczne.


PONIEDZIAŁEK

    • Płatki kukurydziane z mlekiem(250 ml, alergeny: 7);
    • Chałeczka drożdżowa z masłem i miodem(alergeny: 1,3,7);
    • Herbata z cytryną(250 ml).
      • Zupa: ziemniaczana z mięsem(250 ml, alergeny: 7,9);
      • Makaron kokardki z pesto pietruszkowo- szpinakowym(alergeny: 1,3);
      • Jabłuszko do chrupania;
      • Kompot(250 ml).
      • Tosty z bułki wrocławskiej z szynką i serem żółtym(alergeny: 1,6,7,10);
      • Masło(alergeny:7);
      • Sos pomidorowy(alergeny: 9);
      • Herbata z cytryną(250 ml).

      WTOREK

      • Pasta jajeczna na bułce pszennej z rzodkiewką i kiełkami brokuła(alergeny: 1,3);
      • Kawa z mlekiem(250 ml, alergeny: 1,7).
          • Zupa: jarzynowa z ziemniakami i śmietaną(250 ml, alergeny: 7,9);
          • Pulpecik w sosie koperkowym(alergeny: 1,3);
          • Ryż;
          • Porcja ogórka kiszonego;
          • Sok przecierowy(250 ml).
          • Regaty na liściu sałaty: kiełbasa krakowska, sałata, ogórek zielony, papryka, chleb pszenny(alergeny: 1,6,10);
          • Masło(alergeny: 7);
          • Herbata z cytryną(250 ml).

              ŚRODA

              • Ser żółty z pomidorkiem i szczypiorkiem na bułce kajzerce(alergeny: 1,7);
              • Masło(alergen: 7);
              • Kawa z mlekiem(250 ml, alergeny: 1).

                    • Zupa: pomidorowa z makaronem(250 ml, alergeny: 1,3,7,9);
                    • Kotlecik schabowy smażony(alergeny: 1,3);
                    • Ziemniaki;
                    • Surówka z pora, marchewki i jabłka;
                    • Kompot(250 ml).
                      • Kiełbasa żywiecka na chlebie razowym z ogórkiem kiszonym i papryką(alergeny: 1,6,10);
                      • Masło(alergeny: 7);
                      • Herbata z cytryną(250 ml).

                          CZWARTEK 

                          • Zupa mleczna: płatki ryżowe(alergeny: 7);
                          • Bułeczka cynamonka z dżemem truskawkowym(alergeny: 1,3,7);
                          • Herbata z cytryną(250 ml).

                                • Zupa: barszcz czerwony z ziemniakami i śmietaną(250 ml, alergeny: 7,9);
                                • Łazanki z mięsem i kapustą kiszoną(alergeny: 1,3,9);
                                • Owoc- mandarynka;
                                • Sok przecierowy(250 ml).
                                  • Kolorowa galaretka ze świeżymi owocami, bitą śmietaną i herbatnikiem maślanym(alergeny: 1,3,7);
                                  • Woda mineralna(250 ml).

                                      PIĄTEK

                                      • Szwedzki stół: kiełbasa szynkowa, filecik drobiowy, ser żółty, sałata, pomidory, papryka, ogórek świeży i kiszony, jajko na twardo, kabanosy(alergeny: 3,6,7,10);
                                      • Chleb mieszany(alergeny: 1);
                                      • Masło(alergeny: 7);
                                      • Herbata z cytryną(250 ml).
                                          • Zupa: krupnik z kaszą jęczmienną(250 ml, alergeny: 1,9);
                                          • Ryba sola smażona po grecku(alergeny: 1,3,4,9);
                                          • Ziemniaki;
                                          • Kompot wieloowocowy(250 ml).
                                              • Mus twarogowy na bułce wrocławskiej z plasterkiem brzoskwini(alergeny: 1,7);
                                              • Kakao(250 ml, alergeny: 7).
                                                Image
                                                Przedszkole Publiczne nr 4 im. Jana Brzechwy
                                                26-110 Skarżysko-Kamienna, ul. Sikorskiego 17
                                                tel.  (41) 39-00-780 wicedyrektor,
                                                (41) 39-00-782 przedszkole - hol
                                                 
                                                Przedszkole Publiczne nr 4 im. Jana Brzechwy
                                                26-110 Skarżysko-Kamienna, ul. Sikorskiego 17
                                                tel.  (41) 39-00-780 wicedyrektor,
                                                (41) 39-00-782 przedszkole - hol
                                                 

                                                Godziny otwarcia:

                                                •  poniedziałek- piątek od 6.30-16.30
                                                ©2021. Przedszkole Publiczne nr 4. Wszelkie prawa zastrzeżone