Jadłospis

Obowiązuje 10.03.2025 do 14.03.2025

Przedszkole zastrzega sobie zmiany w jadłospisie ze względu na niską frekwencję dzieci.

Do przygotowania posiłków używamy wyłącznie naturalnych składników w większości ekologicznych, nie używamy barwników, aromatów ani konserwantów. Nasze posiłki przyprawiamy wyłącznie naturalnymi przyprawami i ziołami, które wzbogacają smak i zapach potraw, zaostrzają apetyt a także ułatwiają trawienie. Dokładamy wszelkich starań, by nasze jedzonko było apetyczne, zdrowe, kolorowe i przede wszystkim smaczne.


PONIEDZIAŁEK

    • Płatki kukurydziane z mlekiem (250 ml., alergeny: 7);
    • Chałeczka drożdżowa z masłem i miodem(80g., alergeny: 1,3,7);
    • Herbata z cytryną(250 ml.).
        • Zupa: grochówka z ziemniakami(250 ml., alergeny: 9);
        • Spaghetti bolognese z mięsem i warzywami(150-200g., alergeny: 1,3,9);
        • Jabłuszko do chrupania(1/2szt.);
        • Kompot- mrożone owoce-truskawka, gruszka, śliwki(250 ml.).
        • Pizza(160g., alergeny: 1,7) własnego wyrobu z szynką (20g., alergeny: 6,10), serem żółty(10g., alergeny: 7) i ziołami;
        • Sos pomidorowy(8g., alergeny: 9);
        • Herbata z cytryną(250 ml.).

        WTOREK

        • Pasta z makreli(25-30g., alergeny: 4) z ogórkiem i cebulką(20g.);
        • Kiełbasa krakowska (20g., alergeny: 6,10) z pomidorem(15g.);
        • Chleb mieszany(15-20g., alergeny: 1);
        • Masło(10g., alergeny: 7);
        • Herbata miętowa(250 ml.).
            • Zupa: rosół z makaronem(250 ml, alergeny: 1,3,9);
            • Kotlecik schabowy, duszony (100g., alergeny: 1,3);
            • Ziemniaki(150- 200g.);
            • Mizeria ze śmietaną (50- 60g., alergeny: 7);
            • Sok przecierowy- jabłko- gruszka(250 ml.).
            • Mus twarogowy (20g., alergeny: 7) na bajglu(20g., alergeny: 1,3) z plasterkiem kiwi(20g.);
            • Kakao(250 ml., alergeny: 7).

                ŚRODA

                • Ser żółty(20g., alergeny: 7) na bułce kajzerce (40g., alergeny: 1,3) z rzodkiewką i szczypiorkiem(30g.);
                • Masło(10g., alergeny: 7);
                • Kawa z mlekiem(250 ml., alergeny: 1,7).

                      • Zupa: krupnik z kaszą jęczmienną(250 ml., alergeny: 1,9);
                      • Placuszki ziemniaczane z sosem pieczarkowym(150-200g., alergeny: 1,3);
                      • Surówka z pora, marchewki i jabłka(50- 60g.);
                      • Sok przecierowy- aronia- gruszka(250 ml.).
                        • Kiełbasa z grilla (60g., alergeny: 6,10);
                        • Ketchup(8g., alergeny: 9);
                        • Chleb pszenny(25g., alergeny: 1);
                        • Herbata z cytryną(250 ml.).

                            CZWARTEK 

                            • Zupa mleczna: owsianka z bakaliami(250ml., alergeny: 1,7);
                            • Rogalik z masłem i różyczką dżemu truskawkowego 100%(50-60g., alergeny: 1,3,7);
                            • Herbata z cytryną (250 ml.).

                                  • Zupa: szczawiowa z jajkiem i ziemniakami(250 ml., alergeny: 3,7,9);
                                  • Kurczak w sosie słodko-kwaśnym(120g., alergeny: 1,9);
                                  • Ryż(50g.);
                                  • Melon i pomarańcza do chrupania(200g.);
                                  • Kompot-mrożone owoce: jabłko, porzeczki, gruszka(250 ml.).
                                    • Kiełbasa szynkowa(20g., alergeny: 6,10) na chlebie razowym 7-ziaren(25g., alergeny: 1) z ogórkiem kiszonym i papryką(30g.);
                                    • Masło(10g., alergeny: 7);
                                    • Herbata z cytryną(250ml.).

                                        PIĄTEK

                                        • Szynka drobiowa (20g., alergeny: 6,10) na chlebie pszennym (25g., alergeny: 1) z sałatą, pomidorem, rzodkiewką, ogórkiem zielonym, papryką, jajko na twardo, kabanosy(60g., alergeny: 3,6,10);
                                        • Masło(10g., alergeny: 7);
                                        • Herbata z cytryną(250 ml.).
                                            • Zupa: sorfenijo z makaronem (250 ml., alergeny: 1,3,7,9);
                                            • Burgery rybne z dorsza, smażone(100g., alergeny: 1,3,4);
                                            • Ziemniaki(150-200g.);
                                            • Surówka z kapusty kiszonej, marchewki, jabłka i cebulki(50-60g.);
                                            • Kompot- mrożone owoce: truskawki, śliwki, porzeczki, gruszka(250 ml.).
                                                • Jogurt owocowy „Polskie Smaki” Bakoma(120g., alergeny: 7);
                                                • Bułeczka cynamonka(1/2 szt., alergeny: 1,3,7);
                                                • Woda mineralna(250 ml.).
                                                  Image
                                                  Przedszkole Publiczne nr 4 im. Jana Brzechwy
                                                  26-110 Skarżysko-Kamienna, ul. Sikorskiego 17
                                                  tel.  (41) 39-00-780 wicedyrektor,
                                                  (41) 39-00-782 przedszkole - hol
                                                   
                                                  Przedszkole Publiczne nr 4 im. Jana Brzechwy
                                                  26-110 Skarżysko-Kamienna, ul. Sikorskiego 17
                                                  tel.  (41) 39-00-780 wicedyrektor,
                                                  (41) 39-00-782 przedszkole - hol
                                                   

                                                  Godziny otwarcia:

                                                  •  poniedziałek- piątek od 6.30-16.30
                                                  ©2021. Przedszkole Publiczne nr 4. Wszelkie prawa zastrzeżone