Jadłospis

Obowiązuje od 28.11. do 02.12.2022

Przedszkole zastrzega sobie zmiany w jadłospisie ze względu na niską frekwencję dzieci.

Do przygotowania posiłków używamy wyłącznie naturalnych składników w większości ekologicznych, nie używamy barwników, aromatów ani konserwantów. Nasze posiłki przyprawiamy wyłącznie naturalnymi przyprawami i ziołami, które wzbogacają smak i zapach potraw, zaostrzają apetyt a także ułatwiają trawienie. Dokładamy wszelkich starań, by nasze jedzonko było apetyczne, zdrowe, kolorowe i przede wszystkim smaczne.


PONIEDZIAŁEK

    • Płatki kukurydziane z mlekiem(250 ml, alergeny: 7);
    • Chałeczka drożdżowa z truskawkową konfiturą babuni(alergeny: 1,3,7);
    • Herbata z cytryną(250 ml).
      • Zupa: jarzynowa na indyku z makaronem(250 ml, alergeny: 1,3,9);
      • Kotlecik jajeczny smażony ze szpinakiem(alergeny: 1,3);
      • Ziemniaki;
      • Surówka z marchewki, pora i jabłuszka;
      • Porcja banana;
      • Kompot owocowy(250 ml)
      • Kiełbasa z grilla(alergeny: 6,10);
      • Ketchup(alergeny: 9);
      • Chleb pszenny(alergeny: 1);
      • Herbata z cytryną(250 ml).

      WTOREK

      • Kolorowe kanapeczki na bułce kajzerce z kiełbasą krakowską, sałatą, papryką i ogórkiem zielonym(alergeny: 1,6,10);
      • Masło(alergeny: 7);
      • Herbata z cytryną(250 ml).
          • Zupa: pomidorowa z ryżem i śmietaną(250 ml, alergeny: 7,9);
          • Potrawka z indyka z warzywami(alergeny: 1,9);
          • Ziemniaki;
          • Sałatka z ogórków kiszonych i cebulki;
          • Sok wieloowocowy(250 ml).
          • Jogurt owocowy „Polskie Smaki” Bakoma(alergeny: 7);
          • Bułeczki drożdżowe z jabłuszkiem(alergeny: 1,3,7);
          • Woda mineralna(250 ml).

              ŚRODA


                • Tuńczyk w oleju z ogórkiem kiszonym i cebulką czerwoną(alergeny: 4,6);
                • Szyneczka drobiowa z rzodkiewką(alergeny: 6,10);
                • Chleb mieszany(alergeny: 1);
                • Masło(alergeny: 7);
                • Herbata miętowa(250 ml)

                    • Zupa: rosolnik z makaronem(250 ml, alergeny: 1,3,9);
                    • Schabik duszony(alergeny: 1,3);
                    • Ziemniaki;
                    • Marchewka na ciepło(alergeny: 7);
                    • Sok przecierowy(250 ml).
                      • Zapiekany ryż z musem jabłkowym i bitą śmietaną(alergeny: 7);
                      • Woda mineralna(250 ml).

                          CZWARTEK 

                          • Mus twarogowy na bułce wrocławskiej z plasterkiem brzoskwini(alergeny: 1,7);
                          • Kakao(alergeny: 7).

                                • Zupa: zalewajka na kiełbasie(250 ml, alergeny: 7,6,10);
                                • Kolorowy kociołek z mięsem i warzywami(alergeny: 9);
                                • Makaron kokardki(alergeny: 1,3);
                                • Owoc- mandarynka;
                                • Kompot(250 ml).
                                  • „Jeżyki” na chlebie razowym z kiełbasą szynkową, papryką, rzodkiewką i tartym, żółtym serem(alergeny: 1,6,7,10);
                                  • Masło(alergeny: 7);
                                  • Herbata z cytryną(250 ml).

                                      PIĄTEK

                                      • Szwedzki stół: kiełbasa żywiecka, filecik drobiowy, ser żółty, sałata, pomidory, papryka, ogórek świeży i kiszony, jajko na twardo, kabanosy(alergeny: 3,6,7,10);
                                      • Chleb mieszany(alergeny: 1);
                                      • Masło(alergeny: 7);
                                      • Herbata z cytryną(250 ml).
                                          • Zupa: koperkowa na indyku z ryżem(250 ml,alergeny: 9);
                                          • Ryba sola smażona po grecku(alergeny: 1,3,4,9);
                                          • Ziemniaki;
                                          • Kompot wieloowocowy(250 ml).
                                              • „Rafaello” z sera białego z wiórkami kokosowymi(alergeny: 7);
                                              • Rogalik maślany z konfiturą brzoskwiniową(alergeny: 1,3,7);
                                              • Kawa z mlekiem(250 ml, alergeny: 1,7).
                                                Image
                                                Przedszkole Publiczne nr 4 im. Jana Brzechwy
                                                26-110 Skarżysko-Kamienna, ul. Sikorskiego 17
                                                tel.  (41) 39-00-780 wicedyrektor,
                                                (41) 39-00-782 przedszkole - hol
                                                 
                                                Przedszkole Publiczne nr 4 im. Jana Brzechwy
                                                26-110 Skarżysko-Kamienna, ul. Sikorskiego 17
                                                tel.  (41) 39-00-780 wicedyrektor,
                                                (41) 39-00-782 przedszkole - hol
                                                 

                                                Godziny otwarcia:

                                                •  poniedziałek- piątek od 6.30-16.30
                                                ©2021. Przedszkole Publiczne nr 4. Wszelkie prawa zastrzeżone