Jadłospis

Obowiązuje 13.05.2024 do 17.05.2024

Przedszkole zastrzega sobie zmiany w jadłospisie ze względu na niską frekwencję dzieci.

Do przygotowania posiłków używamy wyłącznie naturalnych składników w większości ekologicznych, nie używamy barwników, aromatów ani konserwantów. Nasze posiłki przyprawiamy wyłącznie naturalnymi przyprawami i ziołami, które wzbogacają smak i zapach potraw, zaostrzają apetyt a także ułatwiają trawienie. Dokładamy wszelkich starań, by nasze jedzonko było apetyczne, zdrowe, kolorowe i przede wszystkim smaczne.


PONIEDZIAŁEK

    • Płatki kukurydziane z mlekiem(250 ml., alergeny: 7);
    • Chałeczka drożdżowa z masłem i miodem(alergeny: 1,3,7):
    • Herbata z cytryną(250 ml.).
      • Zupa: ogórkowa z ziemniakami(250 ml., alergeny: 7,9);
      • Wieprzowina po meksykańsku(alergeny: 9);
      • Ryż;
      • Jabłuszko do chrupania;
      • Kompot-mrożone owoce: gruszka,śliwka,porzeczki,
      • truskawki(250 ml.).
      • Kiełbasa szynkowa na bułce grahamce z papryką i ogórkiem zielonym(alergeny: 1,6,10);
      • Masło(alergeny: 7);
      • Herbata z cytryną(250 ml.).

      WTOREK

      • Jajko na twardo na bułce pszennej z rzodkiewką i szczypiorkiem(alergeny: 1,3);
      • Masło(alergeny: 7);
      • Kawa z mlekiem(250 ml., alergeny: 1,7).
          • Zupa: grochówka z ziemniakami(250 ml, alergeny: 9);
          • Kopytka serowe z masłem i cukrem trzcinowym(alergeny: 1,3,7);
          • Surówka z marchewki i pomarańczy;
          • Kisielek owocowy do picia(250 ml).
          • Schabik pieczony na chlebie razowym z ogórkiem kiszonym i papryką(alergeny: 1,6,10);
          • Masło(alergeny: 7);
          • Herbata z cytryną(250 ml.).

              ŚRODA

              • Pasta z makreli z ogórkiem i cebulką(alergeny: 4);
              • Kiełbasa krakowska z pomidorem(alergeny: 6,10);
              • Chleb mieszany(alergeny: 1);
              • Masło(alergeny: 7);
              • Herbata z cytryną(250 ml.).

                    • Zupa: rosolnik z makaronem(250 ml., alergeny: 1,3,9);
                    • Kotlecik drobiowy mielony, duszony(alergeny: 1,3);
                    • Ziemniaki;
                    • Mizeria ze śmietaną(alergeny: 7);
                    • Sok przecierowy: jabłko- marchew(250 ml.).
                      • Serek waniliowy, homogenizowany na bajglu, posypany tartą, gorzką czekoladą(alergeny: 1,3,7);
                      • Kakao(250 ml., alergeny: 7).

                          CZWARTEK 

                          • Zupa mleczna: płatki ryżowe(250 ml., alergeny: 7);
                          • Rogalik z masłem i różyczką dżemu truskawkowego(alergeny: 1,3,7);
                          • Herbata z cytryną(250 ml.).

                                • Zupa: botwinkowa z ziemniakami(250 ml, alergeny: 7,9);
                                • Łazanki z mięsem i kapustą kiszona(alergeny: 1,3,9);
                                • Porcja gruszki;
                                • Kompot- mrożone owoce: jabłko, porzeczki, śliwka, truskawka(250 ml.).
                                  • Tosty hawajskie na bułce pszennej z szynką, ananasem i serem żółtym(alergeny: 1,6,7,10);
                                  • Sos pomidorowy(alergeny: 9);
                                  • Masło(alergeny: 7);
                                  • Herbata z cytryną(250ml.).

                                      PIĄTEK

                                      • Szynka drobiowa na chlebie pszennym z sałatą, papryką, pomidorem koktajlowym, rzodkiewką, jajkiem na twardo, ogórkiem zielonym, kabanosy(alergeny: 1,6,10);
                                      • Masło(alergeny: 7);
                                      • Herbata z cytryną(250 ml).
                                          • Zupa: krupnik z kaszą jęczmienną(250ml, alergeny: 1,9);
                                          • Ryba sola, smażona w chrupiącej panierce (alergeny: 1,3,4);
                                          • Ziemniaki;
                                          • Surówka z młodej kapusty i koperku z sosem jogurtowym(alergeny: 7);
                                          • Kompot-mrożone owoce-gruszka, porzeczki, śliwka(250 ml).
                                              • Jogurt owocowy „Polskie Smaki” Bakoma(alergeny: 7);
                                              • Bułeczka drożdżowa z jabłuszkiem(alergeny: 1,3,7);
                                              • Woda mineralna(250 ml.).
                                                Image
                                                Przedszkole Publiczne nr 4 im. Jana Brzechwy
                                                26-110 Skarżysko-Kamienna, ul. Sikorskiego 17
                                                tel.  (41) 39-00-780 wicedyrektor,
                                                (41) 39-00-782 przedszkole - hol
                                                 
                                                Przedszkole Publiczne nr 4 im. Jana Brzechwy
                                                26-110 Skarżysko-Kamienna, ul. Sikorskiego 17
                                                tel.  (41) 39-00-780 wicedyrektor,
                                                (41) 39-00-782 przedszkole - hol
                                                 

                                                Godziny otwarcia:

                                                •  poniedziałek- piątek od 6.30-16.30
                                                ©2021. Przedszkole Publiczne nr 4. Wszelkie prawa zastrzeżone